Ai întrebări despre autovehiculul tău Chevrolet?

Vrei să îţi cumperi un autovehicul nou?

Vânzările de autovehicule noi Chevrolet au fost oprite

În România a fost oprită vânzarea de autovehicule noi Chevrolet.

În calitate de client Chevrolet, poţi fi sigur că Chevrolet s-a angajat să fie la dispoziţia ta şi a autovehiculului tău pe viitor. Service-urile autorizate Chevrolet vor continua să ofere servicii şi să furnizeze piese originale pentru autovehiculele Chevrolet în acelaşi mod ca în prezent. Orice garanţie expresă scrisă sau planuri de service pentru autovehiculele Chevrolet vor rămâne neschimbate şi vor fi respectate în totalitate conform termenilor acordului aplicabil.

Aproximativ 2.000 de puncte de service Chevrolet vor continua să funcţioneze în Europa Centrală şi de Vest pentru a vă oferi servicii, reparaţii şi lucrări în garanţie de care autovehiculul tău poate să aibă nevoie în viitor. În România există un număr de 28 service-uri autorizate care sunt în continuare disponibile. Poţi găsi adresele lor aici.

Dacă ai nevoie de asistenţă suplimentară, apelează linia noastră telefonică de asistenţă pentru clienţi.
Tel.: +40 21 206 07 17

Am primit o scrisoare de rechemare a produsului. Cum trebuie să procedez?

Te rugăm să respecţi instrucţiunile cuprinse în scrisoare şi să programezi o vizită la service-ul tău autorizat. Pentru a localiza un service autorizat în apropiere de tine, utilizează localizatorul de pe pagina de internet.

Cât timp / câţi ani va continua Chevrolet să furnizeze piese de schimb pentru autovehiculul meu?

Vom continua să furnizăm piese originale pentru autovehiculele Chevrolet timp de cel puţin 10 ani de la vânzarea ultimului autovehicul nou Chevrolet în România.

Am luat un Chevrolet în leasing. Îmi voi finaliza perioada de leasing şi voi returna autovehiculul conform planului?

Contractul tău de leasing nu se va modifica. Doar compania de leasing este cea care poate discuta sau accepta orice modificări contractuale.

Am cumpărat un Chevrolet care nu a fost livrat încă. Voi mai primi autovehiculul?

Comanda ta este încă valabilă. Te rugăm să-ţi contactezi dealerul în legătură cu livrarea autovehiculului.

De ce a decis Chevrolet să renunţe la vânzările de autovehicule noi în Europa?

Ca urmare a mai multor factori adverşi care au afectat activităţile în industria auto din Europa în ultimii ani, rezultatele Chevrolet au fost şi s-a prognozat că vor continua să fie inacceptabile. Din acest motiv, s-a luat decizia de a opri vânzarea de autoturisme Chevrolet în Europa Centrală/de Vest. Totuşi, Chevrolet va continua să ofere gama sa completă de autoturisme Chevrolet în Rusia şi Comunitatea Statelor Independente. În plus, GM îşi păstrează angajamentul faţă de Europa ca regiune cheie şi în viitor îşi va concentra resursele pe mărcile Opel/Vauxhall în Europa.

Odată cu ieşirea de pe piaţa vânzărilor de autovehicule noi din Europa, intenționați să anulaţi şi parteneriatul cu Manchester United?

Parteneriatul cu Manchester United este de natură globală şi intenţionăm să continuăm această relaţie în vederea consolidării mărcii Chevrolet în întreaga lume. Suntem deosebit de mândri de faptul că emblema Chevrolet se regăseşte acum pe noile tricouri ale echipei Manchester United.